Adveniat regnum tuum;

Uw rijk kome;

Archief

IN MEMORIAM THOMAS VALENTIJN KLAWER

Fresia: lievelingsbloem van Thom Klawer

Na een zinvol en uitbundig leven heeft Thomas Valentijn Klawer ons verlaten. onze geliefde pastoor. Ook van onze Augustinuskerk. Al is de reden van ons samenkomen een droevige reden, toch mag ik u allemaal van harte welkom heten. Een speciaal woord van welkom, vooral ook aan de familieleden van Thom. Welkom ook aan de vele parochianen, vrienden en vriendinnen en collega’s die, met ongeloof in hun ogen, vandaag hier samengekomen zijn om Thom te gedenken en voor hem te bidden.
Lees meer ...

Overlijdensbericht em. pastoor Klawer

emeritus pastoor Thom Klawer

Emeritus pastoor Thom Klawer is 31 januari 2023 overleden.
Aanstaande zondag is in onze kerk de uitvaartviering om half elf.
De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

Ambro Bakker s.m.a. 80 jaar en 53 jaar priesterschap

29 januari 2023

Foto's van Yvette Saan

Foto's Eerste Communie 22 mei 2022

van Liesbeth van 't Hoff

Kerstmusical 2021

Enkele ingezonden foto's van de Kerstmusical.

Zing je graag en wil je meedoen met kinderkoor Prima Voce? Je bent van harte welkom. We repeteren iedere dinsdag van 17-18 in de Augustinuskerk.
Neem voor meer informatie of als je een keer wilt kijken contact op met dirigent Lizette Bertelsmann: 06 - 21 22 57 10
www.lizettebertelsmann.nl
facebook.com/LMNotes
kerstmusical 2021 kerstmusical 2021 kerstmusical 2021 kerstmusical 2021

Kerstwensen jubilerende koren 2020

Kinderkoor Prima Voce en Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum wensen ieder een Zalig Kerstfeest

Locatie Augustinus feliciteert Ambro Bakker s.m.a.

Beste Ambro,

vandaag is het een heel bijzondere dag: precies 50 jaar geleden werd je door Mgr. Zwartkruis tot priester gewijd.
Het is vandaag dus jouw gouden priesterjubileum.
Je hebt lang naar deze dag uitgekeken, én, naar morgen, waarop het 50 jaar geleden is dat je je eerste H. Mis opgedragen hebt.

We zijn blij, dat we jou zo 'n 12 jaar in ons midden hebben.
Je hebt een warme persoonlijkheid, een flinke dosis humor, en belangstelling.
Door de week als vrijwilligers in de Parochiezaal aan de koffie zitten, schuif je graag voor een bakkie en praatje aan.

Je kunt goed luisteren en je getuigt van jouw missionaire taak.
Je bent niet voor niets een vooraanstaand lid van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën.
Bij het tafelgebed bid je telkens voor de mensen voor wie geen tafel gedekt staat.
Je schrijft graag voor het Augustinus Nieuws en Spirit. Daar gebruik je jouw talent om ons in jouw boodschap te betrekken.

Dit zien we ook terug bij de parochianen van jouw vorige parochie Maria Magdalena, die je bij jouw catecheseavonden vanuit 't Kalf naar Buitenveldert weet te trekken.
Ook ben je altijd nog welkom bij de Zusters van onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Ja Ambro,
het zijn 50 jaren geweest en 50 jaren, waar ontzettend veel is veranderd, én, het nodige nog te gebeuren staat. Ook nu met het Covid-virus staat alles weer op zijn kop.
We hebben veel bewondering voor je, dat je zo op jouw leeftijd nog die taak van pastoor-deken vervult. Je zegt soms wel eens, als problemen zich dreigen op te stapelen: 'Had ik maar een vak geleerd !'. Maar welke vakman doet zijn vak nog op 77 jarige leeftijd?
Jij bent hier een vakman Ambro, en daar hebben we veel respect voor.

Vanwege het Covid-virus kunnen we nu dit jubileum niet vieren, zoals jij dat zou willen. Samen met alle parochianen, parochianen van jouw vorige parochies, vrienden, confrères en niet te vergeten, de familie.

Dat feestje houd je nog van ons tegoed.
Je hebt het eens gezegd:

Priester-zijn is niet zo’n kunst.
Priester-worden, daar doe je heel je leven over !!!

We hopen dan ook dat je het komende jaar dit feest grootser kan vieren, omdat je dan nog een stukje méér priester bent geworden.

Namens alle parochianen van deze Augustinuskerk en parochie Amstelland van harte gefeliciteerd.

Ton Vonk
locatieraad St. Augustinus

taart voor pater Bakker
taart voor Pater Bakker van een parochiaan

Boek 100 jaar zingen Pro Deo

Boek 100 jaar zingen Pro Deo

Het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum bestaat op 13 juni 2020 honderd jaar!

Voor deze gelegenheid is een boek over het wel en wee van het LPK in de afgelopen 100 jaar geschreven. Het boek bevat de historie, bijzondere anekdotes en heel veel foto’s en heeft de passende titel “Honderd jaar zingen pro Deo”.

Het LPK is een zeer bijzonder koor en ondanks haar leeftijd energiek en springlevend. De goede sfeer en het plezier in het zingen is in die 100 jaar een constante gebleven. Dat is goed verbeeld en is de rode draad in dit mooie jubileumboek.

De jarige trakteert!

De opbrengst van de eerste honderd exemplaren van dit boek is bestemd voor een financiële ondersteuning van het in 1971 gestichte Sint Joseph’s Ziekenhuis in de Ghanese stad Nkwanta.

Bestel of koop het boek nu voor €25,-

Te koop bij Boekhandel Blankevoort,
Rembrandtweg 649-651 1181 GV Amstelveen

Of te bestellen via de mail: lpk@cantemusdominum.nl

100 jaar parochiekoor in het Parool

In het Parool van 22 november een artikel over 100 jaar Parochiekoor Cantemus Dominum: ‘We hebben veel lol’ https://www.parool.nl/a-b214f106

Onze kerk op www.kerkfotografie.nl

Een fotografe heeft onze kerk gefotografeerd. Het resultaat is te zien op http://kerkfotografie.nl/sint-augustinus-amsterdam/

Herdenking 4 mei 2018

herdenkingslichtjes Overweging Pater Bakker s.m.a. Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018

LPK Cantemus Dominum geeft op vrijdag 4 mei 2018 een Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk in Amsterdam-Buitenveldert. Het thema van het Herdenkingsconcert is ontleend aan het boek: Jaren van verduistering, de bezettingstijd in Amstelveen (1989/2018) van Tini Visser†. Tijdens het concert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met fragmenten uit persoonlijke getuigenissen uit de bezettingstijd.

Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen, bestond in de crisisjaren uit een gemengde bevolking van dorpelingen en forensen, boeren en luchtvaartpersoneel, joden en NSB’ers. Toen op 10 mei 1940 in de vroege lentemorgen Schiphol werd gebombardeerd, begonnen de jaren van verduistering en luchtalarm. Aan de hand van dagboeken en publicaties volgt Tini Visser de loop van de oorlog.

Op het programma staan o.a. Abide with me van W. Monk, de hymne Hör mein Bitten van F. Mendelssohn- Bartholdy, het Abendlied ('Bleib bei mir') van J. Rheinberger, het Laudate Dominum van W.A. Mozart, delen uit het Requiem van G. Fauré en het Lux Aeterna van E. Elgar.

Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef (Kalfjeslaan) hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen uit de bezettingstijd. De schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

LPK Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met ruim 30 gastzangers. Aan het programma wordt tevens meegewerkt door de sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

Een selectie van de foto-impressie van het 4 mei-concert. De overige foto's kunt u vinden op https://www.dropbox.com/sh/a0skmln2zlcpqq6/AAAZJk-Qb3o77V62FRS-PLSga?dl=0

Nieuwjaarstoepraken 2017

gehouden op 7 januari 2017 in de Augustinsukerk op de parochiesite RK-Amstelland:

Met Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Nederlandse Bedevaart in Rome

Bedevaart naar Rome
foto: Leobard Hinfelaar

In navolging van de succesvolle Romereis in mei 2015 organiseert het bisdom van Haarlem-Amsterdam van 14 t/m 19 november nogmaals een bedevaartsreis naar Rome. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Tijdens deze bedevaart vindt op dinsdag 15 november de Nederlandse Dag plaats. Vele katholieke organisaties zoals KBO, Katholiek Nieuwsblad en alle bisdommen zullen samen de eucharistie vieren in de Sint Pieterskerk. Na de viering zal Paus Franciscus persoonlijk alle Nederlanders begroeten en toespreken. De dag zal vooral in het teken staan van vreugde en verbondenheid. Het belooft een unieke ervaring te worden waar iedereen zich welkom mag voelen: parochianen en pastores uit ons bisdom, bisschoppen en curie, samen op reis in verbondenheid en geloof.

Ook maakt u deze week een wandeling in het teken van barmhartigheid door de gezellige wijk Trastevere en bezoekt u de andere grote basilieken, de S. Maria Maggiore en de St. Paulus-buiten-de-Muren, en andere bekende highlights van Rome als het Pantheon, Collosseum, Piazza Navona enz. De bedevaart wordt afgesloten met een zendingsviering in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedrale kerk van Rome. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om zelf de stad te verkennen en te genieten van deze bruisende Italiaanse hoofdstad.
De pelgrimsgroep van het bisdom Haarlem-Amsterdam zal ook de ‘Scavi’ bezoeken onder de St. Pieterskerk, bijzondere archeologische opgravingen waar zich het graf van de apostel Petrus bevindt.

Deze Romereis betreft een vliegreis (vanaf Schiphol). De reis wordt begeleid door gidsen en reisleiders, die goed bekend zijn met Rome.
U kunt zich tot 1 september a.s. aanmelden (daarna is deelname afhankelijk van beschikbare vliegtuigstoelen en hotelkamers). Deelname aan de reis bedraagt € 839,00 (toeslag eenpersoonskamer: € 150,00).

Meer informatie of voor aanmelding voor deelname:

foto's uit de oude doos

Bij deze huwelijkssluiting zie je hoe de communiebank het priesterkoor afsloot en er een zijkapel in gebruik was naast het priesterkoor.

uit de oude doos uit de oude doos